Logo
Новини туризму США

25 найкращих ресторанів у Сполучених Штатах

18 Червня 2024

США має одну з найкращих у світі ресторанних сцен — це країна, де ви можете знайти майже будь-яку кухню з усього світу, за будь-яку ціну. Вона також є однією з найбільш прогресивних: від ресторанів, що демонструють кухню різних спільнот, до тих, що проливають світло на часто маргіналізовані групи.

В Америці можна знайти ресторани, де подають страви з фермерських господарств, а у звичайних пекарнях, кафе та винних барах готують одні з найкращих у країні меню. Корейська, індійська, близькосхідна та японська кухня продовжує стрімко розвиватися, а меню, орієнтовані на рослинну їжу, процвітають.

Ось наша добірка з 25 найкращих ресторанів США.

Naro, Нью-Йорк  

За словами Мітчелла Девіса, колишнього директора зі стратегії Фонду Джеймса Бірда, «корейська кухня продовжує розвиватися та ставати все більш привабливою на кожному рівні ресторанів». Один із найкращих прикладів знаходиться в історичному Рокфеллерівському центрі на П’ятій авеню. Naro — це і звичайне кафе, і вишуканий ресторан, який черпає натхнення в класичній корейській кухні, майстерно поєднуючи її із сезонними інгредієнтами. Тут можна замовити страви з меню, а також дегустаційні меню, зокрема вегетаріанське. За словами критика New York Times Піта Уеллса, Naro творить «нову магію з класичних корейських страв», натхненно використовуючи такі страви, як бібімбап або кімбап. 

Semma, Нью-Йорк

Наступна зупинка — Грінвіч-Віллідж, і Semma штурмує «Велике яблуко»: такі видання, як Eater New York і New York Times, лірично відгукуються про страви південноіндійської кухні, які вважаються найкращими у світі. За словами Мітчелла Девіса, «індійська кухня, відзначена зіркою Мішлен, працює на всіх парах». «Творчість, смак і гострота». Semma, що в перекладі з тамільської означає «фантастичний», пропонує турне південноіндійською кухнею з такими зірковими стравами, як гоанський бичачий хвіст, зоряне козяче бірьяні та Четтінад Маан — оленяча рулька з анісом і квіткою чорного каменю.

Sarma, Сомервілль

Розташований у Сомервіллі, місті за п’ять миль на північний захід від Бостона й трохи північніше Кембриджа, ресторан Sarma є частиною апетиту до маленьких тарілочок у стилі Близького Сходу, який зростає в США. У широкому меню ресторану представлені страви середземноморської кухні, від сирних саганакі до фалафеля зі солодкого горошку та долмаде з реберець. Десерти включають турецький кавовий тирамісу та фісташкову пахлаву. Неймовірно популярний заклад, тому варто бронювати столик заздалегідь, хоча вам може пощастити, якщо ви зайдете до бару просто так.  

Neptune Oyster, Бостон

Нова Англія славиться своїми морепродуктами, і, мабуть, найкраще місце, де можна скуштувати лобстерів, устриць і свіжу рибу — це Neptune Oyster. Протягом майже двох десятиліть цей бостонський фаворит вражає гостей і отримує національні нагороди. Будьте готові стояти в черзі, оскільки тут не приймають попередніх замовлень, але очікування варте того, щоб скуштувати класичні та винахідливі страви з морепродуктів. Спробуйте суп із молюсків зі солоною свининою та чебрецем, бургер «Нептун» (чедер, смажені устриці та часниковий майонез) і неперевершений рол із менським лобстером.

Friday Saturday Sunday, Філадельфія

Friday Saturday Sunday став одним із найбільш обговорюваних місць у країні, особливо після перемоги в номінації «Видатний ресторан» на нещодавній премії Джеймса Бірда (James Beard Awards). Кухнею цього невеликого вишуканого закладу керує уродженець Філадельфії Чад Вільямс. Сезонне дегустаційне меню з восьми страв, у якому основна увага приділяється американським стравам із родзинкою, може включати такі апетитні страви, як солодкі хлібці з грибами та подорожником, бичачий хвіст із капустою та перепелиці на грилі з паштетом. Винахідлива коктейльна карта доповнює всебічний досвід найвищого класу. 

Bresca, Вашингтон

Раян Ратіно, шеф-кухар і власник Bresca, був одним із наймолодших шеф-кухарів, який отримав зірку Мішлена, а його авангардні страви зі сучасним поглядом на французьку кухню, натхненний паризьким рухом необістро, взяли столицю країни штурмом. Заклад не з дешевих: комплексне меню коштує від $88 (до 18:00 є пропозиція з двох страв за $59), але приходьте сюди, щоб скуштувати справді інноваційні та смачні страви, зокрема фуа-гра з ревенем і кавателлі з коротких реберець. Bresca також відомий своєю зоряною програмою напоїв, яка отримала виняткову нагороду за коктейлі від Michelin.

Causa/Amazonia, Вашингтон

Causa та Amazonia — це два пов’язані між собою ресторани, причому Causa, названий на честь національної перуанської страви, є більш формальним. Його дегустаційне меню з шести страв охоплює країну в інтимній атмосфері, розрахованій на 22 посадкових місця. У меню переважають морепродукти, натхненні перуанським узбережжям, а також подорожі в Анди та Амазонію. У більш розслабленому ресторані Amazonia спробуйте меню страв на шампурах із качиним язиком, курячими серцями та спаржею, а амазонське севіче — справжній хіт. Перуанська кухня — одна з найбільш зажаданих у світовій кулінарії, але лише кілька закладів готують її краще, ніж Causa та Amazonia.

Cellar Door Provisions, Чикаго

Поєднання пекарні, маленьких тарілок і винного бару захопило США штурмом, і Cellar Door Provisions в Авондейлі, районі, що кишить найкращими закладами харчування, є одним із найкращих. Півфіналіст премії James Beard Awards у 2020 році, це креативне цілодобове бістро та пекарня плавно переходить від обслуговування за стійкою вдень до обслуговування за столиками вночі. За словами Мітчелла Девіса, такі страви, як квіти кабачків, наповнені страчателлою, або тартар із баранячої корейки з хріном, горохом і кропом, демонструють «прекрасну їжу», що пропонується зі сезонним, орієнтованим на овочі меню та вишуканою випічкою. Зверніть увагу на політику без бронювання.

Mi Tocaya Antojería, Чикаго

Вишукані мексиканські страви можна знайти на всій території США, але Mi Tocaya Antojería пропонує одні з найкращих. Шеф-кухар Діана Давіла (Diana Dávila) представляє страви з різних регіонів Мексики, використовуючи найкращі продукти, як місцеві, так і мексиканські. Подумайте про традиційні кукурудзяні тортильї з Оахаки, буріто зі стейком вагю або чудово обсмажені устричні тако з томатами, оливками, апельсинами та сальсою з перцем чилі на коржиках із чорнилом кальмарів. Класика — гуакамоле та буріто — піднесені, але приходьте сюди за такими стравами, як язик в арахісовому маслі, та стравами, що сягають корінням в доіспанську Мексику.

COTE Miami, Маямі

Цей корейський стейк-хаус, відзначений зіркою Мішлен, є форпостом нью-йоркського оригіналу, з атмосферою нічного клубу та зоряною коктейльною картою. «Основна увага приділяється вишуканому м’ясу, витриманому на місці», – каже Мітчелл Девіс, який подає м’ясо разом із традиційними корейськими гарнірами або банчанами. З 2021 року в Маямі відкрито власну філію, яка поєднує в собі веселощі та вогонь корейського барбекю з естетикою американського стейк-хауса. Меню стейка омакасе коштує 225 доларів на особу, але воно дає можливість скуштувати безліч смачних м’ясних страв, що пропонуються.

The Surf Club Restaurant, Маямі

Якщо ви шукаєте розкішну кухню в атмосфері Маямі 1950-х років, вирушайте до ресторану The Surf Club, розташованого поруч з готелем Four Seasons і недалеко від пляжу. Закладом керує Томас Келлер — можливо, найвідоміший шеф-кухар Америки, який також керує знаменитим рестораном The French Laundry з трьома зірками Мішлен у Напі. У ресторані The Surf Club, який також має власну зірку Мішлен, страви є інтерпретацією класичної континентальної кухні. Тут є термідор із менського лобстера, коктейль із креветок із Перської затоки, веллінгтон з яловичини з короткими ребрами за 150 доларів на двох і салат «Цезар», який готують прямо на столі.

Honey Salt, Лас-Вегас

Розташований трохи осторонь від сумнозвісної смуги, ресторан Honey Salt — це місце, де подають страви від ферми до столу, зосереджуючись на креативних інтерпретаціях американської класики. Особливою родзинкою закладу є пізні сніданки з такими спокусливими стравами, як смажене куряче філе бенедикт, картопляна запіканка, беконна підлива, копчений бекон, сирні сирки та смажене яйце, або ж піца на сніданок, що містить, серед іншого, яєчню та копчений бекон. Доступний за цінами та сімейний, це улюблене місце далеко від міської метушні, яке полюбляють відвідувачі. 

Kaiseki Yuzu, Лас-Вегас

Японські кайсекі, або дегустаційні меню з кількох страв, популярні у всьому світі як ніколи раніше, і є домом для одних із найкращих вишуканих ресторанів. Жодна поїздка до Міста Гріхів не обходиться без відвідування Kaiseki Yuzu, що знаходиться в самому центрі подій на бульварі Лас-Вегас. Шеф-кухар Каору Азеучі цього року був номінований на премію Джеймса Бірда, а його вишукані страви демонструють найкращі зразки японської кухні. З відкритої кухні та суші-бару відвідувачі можуть скуштувати найсвіжішу рибу, наприклад, королівську скумбрію, загорнуту в салат з ікрою та соусом уні, або стейк вагю на грилі з трюфелями, фуа-гра та овочами.

La Petite Grocery, Новий Орлеан 

Новий Орлеан має одну з найцікавіших, самобутніх кухонь в Америці, з її сумішшю впливів Африки, Франції, Іспанії та інших країн. Ресторан La Petite Grocery, розташований у приміщенні колишньої бакалійної крамниці 19 століття, пропонує вишукану інтерпретацію класичних нольських страв, а шеф-кухар Джеймс Девільє здобув всенародне визнання, зокрема нагороду Джеймса Бірда у 2016 році. Почніть із беньє з блакитного краба, а потім спробуйте знаменитий болоньєзе з черепахи, рагу з молюсків або креветки з Перської затоки з крупою. Затишна їдальня — чудове місце для проведення вечора.

Chubby Fish, Чарльстон

Chubby Fish у Чарльстоні, одному з найкращих гастрономічних міст Америки, — це щось на кшталт закладу, де не потрібно бронювати столик, і де люди займають чергу задовго до відкриття о 17:00, сподіваючись отримати столик. «Це як зайти до затишного ресторану в європейському морському містечку. Сендвіч з ікрою, устриці на грилі в соусі з крабового жиру, крудо з тунця та багато іншого з меню шеф-кухаря Джеймса — це те, що вам варто замовити», — каже кулінарна письменниця з Північної Кароліни Дженн Райс (Jenn Rice).

Neng Jr.’s, Ешвілл

Невеликий філіппінський ресторан Neng Jr.’s, розташований в альтернативному місті Ешвілл в Аппалачах Північної Кароліни, — перший у місті — є тим, що кулінарна письменниця Дженн Райс описує як «ідеальну фантастичну їдальню». Вниз провулком, через безіменні двері, ви потрапите у світ, що нагадує містичний фільм 1980-х років. Меню закладу, яким керує шеф-кухар Сільвер Іоковоцці, постійно змінюється, але серед основних страв можна виділити устриці адобо, бістек із зеленої цибулі або мариновані солодкі хлібці, що подаються з ферментованим соусом для барбекю.

The Appalachian, Сівервіль

Невеличке містечко Сівервілль розташоване між Ноксвіллем і Гатлінбургом, глибоко в Аппалачах. Шеф-кухар Девід Рул, який щодня змінює меню, віддає данину поваги регіону, який часто неправильно розуміють, підносячи аппалачську кухню. Завдяки принципу «від ферми до столу», The Appalachian поєднує в собі традиційні та сучасні нотки. У будь-який день тут можна знайти жаб’ячі лапки буйвола, сома білки та форель із місцевих річок. «Це місце, яке традиційно дуже страждало від бідності, й люди повертаються до того, що означає бути мешканцем Аппалачів», — каже Капрі Кафаро, колишній політик-демократ і автор книги «United We Eat: 50 Great American Dishes to Bring Us All Together». 

Bulrush, Сент-Луїс

Як і Аппалачі, Озарк (що включає частини Міссурі, Арканзасу, Оклахоми та Канзасу) довгий час був недостатньо представлений, і шеф-кухар Роб Коннолі намагається змінити це за допомогою свого сучасного кулінарного досвіду. Дворазовий півфіналіст конкурсу Джеймса Бірда дослідив історичні записи, щоб розкрити джерела кухні Озарк, яка поєднує в собі впливи корінних жителів з європейськими поселенцями та поневоленими людьми. Більшість інгредієнтів — місцевого виробництва, а особливою силою користуються дичина та лісові гриби. Попри те, що меню з кількох страв зберігає невимушену атмосферу, це «дуже схоже на вишукану вечерю», — каже Кафаро.

Owamni, Міннеаполіс

Шон Шерман, також відомий як Шеф-кухар Сіу, став одним із найвідоміших шеф-кухарів Америки, зосередившись на кухні корінних народів, зокрема, територій Дакоти та Міннесоти. Ресторан Шермана в центрі Міннеаполіса регулярно називають одним із найкращих у країні. Основна увага приділяється доколоніальним інгредієнтам, без молочних продуктів, пшениці, тростинного цукру, яловичини, курки чи свинини. Очікується велика кількість страв із дикого рису та кукурудзи, а білок складають індичка, бізон або лось, а також риба.

Bistro Na’s, Лос-Анджелес

Кожен, хто читав покійного великого лос-анджелеського кулінарного критика Джонатана Голда, знає, що долина Сан-Габріель на півночі округу Лос-Анджелес — це, мабуть, найкращий регіон країни для китайської кухні. І Bistro Na’s, який колись мав єдину зірку Мішлен, знаходиться на одному рівні з найкращими. Китайська вишукана кухня — це назва гри тут, з акцентом на маньчжурську кухню. Серед основних страв — тушкована свиняча грудинка Куробута й краб Дангенесс, смажений на сковороді вок.

Damian, Лос-Анджелес

Енріке Ольвера, мексиканський шеф-кухар і засновник ресторану Damian, більш відомий як власник мексиканського ресторану Pujol, названого 13-м найкращим рестораном у світі за версією World’s 50 Best 2023. Але його аванпост Damian у Лос-Анджелесі, розташований у районі Мистецтв, отримав широке визнання за свою натхненну сучасну мексиканську кухню. У місті, яке славиться своїми видатними мексиканськими ресторанами, меню Damian, де представлені такі класичні мексиканські страви, як лобстер аль пастор і качка карнітас, є справжнім маяком для гурманів.

Osito, Сан-Франциско

Приготування їжі на живому вогні — одна з головних тенденцій у світовій кулінарії, і єдиний повністю відкритий ресторан у Сан-Франциско — це Osito, що знаходиться в модному районі Мішн-Дистрикт. Частково ресторан, частково театр. Спільні столики виходять на відкриту кухню, що надає ресторану атмосферу вечірнього клубу, де легко подружитися з незнайомцями, які сидять поруч із вами. Заклад, відзначений однією зіркою Мішлен, славиться креативною вишуканою кухнею, сезонними інгредієнтами та такими стравами, як королівський лосось із фенхелем і білими грибами або повільно приготована грудинка, яку подають на стіл із насиченим соусом барбекю з мідіями. 

Kann, Портленд

Відкрившись у 2022 році, Kann швидко здобув загальнонаціональне визнання, кульмінацією якого стало нещодавнє визнання його найкращим новим рестораном на премії James Beard Awards. Дітище гаїтянського шеф-кухаря Грегорі Гурде, меню Kann віддає данину поваги його гаїтянському корінню, пропонуючи такі страви, як булочки-бріоші з подорожника, глазуровану качку з тростинним сиропом, ананасом і тамариндом та копчені яловичі ребра в гаїтянській кавовій натертості. Не пропустіть класику: легім — пікантне рагу з баклажанів, моркви та шпинату, а також пікліз — гостру мариновану капусту. 

Tavernetta, Денвер

«Є причина, чому путівник Мішлен розширюється в Денвері, й це завдяки таким ресторанам, як Tavernetta», — каже кулінарний оглядач Алі Вундерман. Цей «стриманий альпійський італійський ресторан» фокусується на ідеально приготованих італійських стравах, із невеликим меню, що пропонує великі смаки. Тальятеле з менським омаром і ньоккетті сарді з ковбасою з фенхелю — гарантовані хіти, як і зоряний тирамісу. 

Franklin Barbecue, Остін

Неможливо відвідати Остін, не скуштувавши техаського барбекю, яке славиться неймовірно ніжною грудинкою, реберцями та сосисками. Усі три страви найкраще смакують у Franklin’s, обов’язковому місці для відвідування. На жаль, це загальновідомо, і черги тут можуть бути монументальними, особливо на вихідних. Але нехай це вас не зупиняє, адже пітмейстер Аарон Франклін вважається одним із найкращих у країні. Замовляйте грудинку, свинячі та яловичі реберця на фунт, або будь-яку з них у сендвічі з класичними гарнірами, такими як коул-салат, картопляний салат або боби пінто.

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі