Однією з найкращих причин відвідати Перу є гастрономія. Ця країна вже багато років є найкращим кулінарним напрямком у світі. Різноманітність клімату, екосистем і середовища дозволяє вирощувати безліч продуктів, що робить перуанську кухню дуже різноманітною. У столиці Перу знаходиться 2 з 50 найкращих ресторанів світу.
Біля прибережного регіону Ліми ви можете скуштувати одне з найкращих перуанських севічі у світі. Проте вище в горах, у місті Куско, страви з м’ясом альпаки є більш поширеними.
Існує понад сотні перуанських страв. Ось чому ми склали список нашої улюбленої їжі, яку неодмінно варто спробувати в Перу.
Насолоджуйтесь!
Севіче | Ceviche
Неофіційною національною стравою вважається севіче: це невеликі шматочки сирої риби, які маринують у соку цитрусових, зазвичай лайма. Кислотність цієї рідини надає рибі смак і ніжну текстуру. Зазвичай готують із червоною цибулею та перцем аджі, а подають із солодкою картоплею або чокло — білою андською кукурудзою.
Ломо Сальтадо | Lomo Saltado
Уявіть собі картоплю фрі та рис, подані в одній страві. Тут порушені всі правила. До цього ф’южн стір-фраю входять яловичина, помідори, жовтий перець аджі та цибуля, змішані на сковороді зі смаженою картоплею та заправлені соєвим соусом. Зазвичай подається з білим рисом.
Емпанада | Empanadas
Ця страва буває різних смаків. Смачні свіжоспечені емпанади готуються з начинкою з курки або яловичини, з карамелізованою цибулею, оливками та звареним яйцем.
Куй Чактадо | Cuy Chactado
Куй Чактадо — традиційна перуанська м’ясна страва. Основний інгредієнт — морська свинка, обсмажена з великою кількістю рослинної олії в спеціальній кам’яній печі. Її подають з картоплею та салатом.
Пачаманка | Pachamanca
Пачаманка найчастіше зустрічається в Андах. Це дуже важлива страва в перуанській культурі, оскільки вона існує з часів імперії інків. М’ясо баранини, свинини або курки маринують у суміші спецій і запікають на розпечених каменях. Інші овочі (картопля, зелена квасоля ліма, батат, маніок, кукурудза, тамалес і чилі) запікають разом із м’ясом.
Піско Сауер | Pisco Sour
Піско сауер — алкогольний коктейль, характерний для кухонь Перу та Чилі. Напій складається з основного лікеру — перуанського піско — з додаванням свіжовичавленого соку лайма, сиропу, льоду, яєчного білка та бітеру Angostura.