Logo
Новини туризму Готелі Італія

Розкішні готелі Італії, нагороджені трьома ключами Мішлен

11 Червня 2024

Відзнака «Три ключі» є найвищою нагородою для готелів у путівнику MICHELIN. Отримати «Один ключ» (107 об’єктів) або «Два ключі» (31 об’єкт) досить складно, але лише вісім готелів Італії отримали відзнаку «Три ключі».

Ці готелі перевершують усі п’ять критеріїв, за якими оцінюють готелі Мішленівські інспектори. Тут вони вирішили зосередитися лише на одному з цих критеріїв — найбільш фотогенічному з п’яти — архітектурі та дизайні інтер’єру. Нижче ви можете ознайомитися з інтер’єрами та екстер’єрами кожного з восьми готелів «Три ключі» в Італії. 

Aman Venice, Венеція

Замість того, щоб будувати щось сучасне, як у багатьох своїх об’єктах у всьому світі, у Венеції компанія Aman використала ретельно збережений палац епохи Відродження як декорацію. Звісно, тут не могло бути інакше — і за винятком деяких витончено стильних сучасних інтер’єрних інтервенцій і щедрої партії сучасних меблів, він виглядає так само як його залишили б його старі засновники-купці.

Якщо ви знаєте Aman, то, напевно, здогадуєтесь, що номери в готелі першокласні, в них поєднуються старовинні деталі з усіма можливими сучасними зручностями. Найкращі з них мають краєвид на сам Гранд-канал, кульмінацією якого є люкс Canal Grande Suite, що пропонує ідеально обрамлений пейзаж на перший ряд прямо над вхідними дверима палаццо.

Castello di Reschio, Перуджа

Італійські готельєри загалом не звикли працювати з будівлями культурної спадщини, але Castello di Reschio є яскравим прикладом. Розташований на величезній території серед мальовничих пагорбів Умбрії, неподалік від кордону з Тосканою, замок датується аж Х століттям, тому понад десять років, які його власники — архітектор і художник — витратили на ретельну реставрацію, здаються порівняно з цим просто миттю ока.

Зважаючи на результати, ви погодитеся, що це було варте того, щоб чекати — номери та люкси бездоганно продумані та різноманітні, в кожному з них є тисячолітні архітектурні деталі, сучасні італійські дизайнерські меблі, а також твори мистецтва та предмети, які є відлунням століть, що минули між ними. Деякі з найкращих номерів займають сусідню будівлю, що колись була церковною ризницею, але найекстравагантніший номер займає п’ять поверхів старовинної вежі замку, звідки відкривається неймовірний краєвид на ландшафт Умбрії.

Rosewood Castiglion Del Bosco, Сієна

Затишна готельна частина Rosewood Castiglion del Bosco — це лише верхівка буколічного айсберга — загалом понад 4 500 акрів недоторканих 800-літніх сільськогосподарських угідь створюють тло, яке вражає. Тут активно виробляють вино, й більша частина власності складається зі збережених земель для вирощування винограду або лісів. Решта була делікатно сформована в спільноту вілл із пісковику з оригінальними будівлями маєтку, Іль Борго, в його центрі.

Ідея полягає в тому, щоб гості занурилися в ландшафт, функції та темп Тоскани, блукали величезною територією так, ніби зараз 1552 рік і маєток належить тільки їм. Але з погляду тосканської готельної розкоші, він також знаходиться тут і зараз, з двома ресторанами, органічним городом, кулінарною школою, чудовим спа-центром і великою кількістю спортивних і фітнес-залів.

JK Place Capri, острів Капрі

Інтер’єри JK Capri виконані Мікеле Бонаном — класичні, урбаністичні, можливо навіть із легким відтінком англійського кантрі, в м’яких пастельних тонах і з візерунчастими шпалерами. Деякі номери мають невеликі балкони з краєвидом на море, а пентхаус (розділений на два пентхауси для решти гостей) має довгу приватну терасу з панорамним пейзажем на Неаполітанську затоку.

JK Place — один із небагатьох готелів на Капрі, який стоїть прямо на березі океану, і навряд чи може бути більш центральним — він знаходиться в римському старому місті, на скелі з краєвидом на гавань. Це значною мірою підсумовує підхід: не шкодуючи коштів, не зрізаючи кутів, і нічого недоречного. Просто феноменальне місце та першокласний готель, з якого можна насолодитися усім цим.

Corte della Maestà, Чівіта-ді-Баньореджо

Вам не доведеться виїжджати далеко за межі Риму, щоб побачити середньовічне село Чівіта-ді-Баньореджо, що височіє на вершині пагорба. Це настільки чудове видовище, що вам буде важко повірити, що італійці колись прозвали це місце la citta che muore — місто, що помирає. Але природні катаклізми трапляються навіть у такому буколічному ландшафті, як цей: у 1685 році стався землетрус, і мешканці втекли, включно з єпископом, який покинув свій дім і семінарію.

Століття потому, важко уявити собі більш прекрасне місце для відпочинку в такій зручній близькості від Риму. Прибуття ввечері особливо чарівне: свічки, що палають у важких скляних ліхтарях, освітлюють ваш шлях через обрамлений плющем дверний отвір до аркових кам’яних переходів і викладених цеглою приміщень старої резиденції, де стелі вкривають фрески, а в старовинному каміні горить вогонь. У готелі всього чотири кімнати, кожна з яких має гарний краєвид і була з любов’ю відреставрована та обставлена колекцією оригінальних творів мистецтва та антикваріату власника.

Casa Maria Luigia, Модена

Можна посперечатися, що заміський готель, створений відзначеним нагородами шеф-кухарем калібру Массімо Боттура, буде привабливим кулінарним напрямком. Менш очевидним є те, що він буде настільки вражаючим житлом сам по собі. Casa Maria Luigia має всього 12 номерів, але він зовсім не сонний, завдяки жвавому дизайну інтер’єру в стилі бутика та якісній колекції сучасних меблів і творів сучасного мистецтва. Ви знаходитесь за 15 хвилин їзди від Модени, але багато гостей задовольняються тим, що залишаються на місці, досліджуючи сади й територію маєтку, які включають басейн, тенісний корт і фітнес-центр, який виконує подвійну функцію художньої галереї.

Il San Pietro di Positano, Позитано

Невеличка каплиця 17 століття, присвячена Сан-П’єтро, позначає вхід до готелю, а решта будівлі висить на схилі скелі, кожен рівень якої спускається вниз, наче сходи — можливо, це може викликати тривогу в тих, хто не звик до висоти, але з кожної кімнати та з кожної тераси відкривається неперевершений краєвид на море. Готель побудований лише на один номер глибиною, й тут немає гірших краєвидів; кожен номер обіймає скелю з тильного боку та відкривається на приватну терасу спереду.

З огляду на краєвиди, інтер’єри майже не мають значення. На щастя, ними теж не знехтували: номери просторі, з кахельною підлогою, індивідуально оформлені в стриманому та вишуканому стилі. Стандартні та люксові номери відрізняються здебільшого розмірами, а «особливі» номери пропонують такі унікальні деталі, як ванні кімнати зі скляними стінами для купання з пейзажем.

Cipriani, A Belmond Hotel, Венеція

Палаццо Вендрамін, колишня аристократична резиденція 15 століття, зараз є частиною готелю Cipriani та складається з шістнадцяти номерів і люксів із послугами дворецького та, звичайно, неймовірним краєвидом на площу Сан-Марко над лагуною. Однак, окрім прибудови Палаццо, мало що змінилося з часу відкриття готелю Cipriani у 1958 році. Номери є, мабуть, найбільш старомодною річчю в Cipriani, з їхньою блідою венеціанською колірною гамою, маленькими ванними кімнатами та злегка антикварним виглядом, але все це є частиною чарівності старого світу.

Cipriani — це атмосфера, а не зручності. До того ж декор має ту перевагу, що не відвертає вас від краєвиду, а це, мабуть, найкраще, що є в цьому готелі. Бо поки інші дивляться на лагуну та острови, Cipriani дивиться на Венецію. А краєвид пастельних будівель, що виринають із води, настільки приголомшливий, що змусить вас замислитися, як можна не бути пристрасно закоханим у це місце.

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі