Logo
Новини туризму Норвегія

Північне сяйво: що воно таке та де його шукати наступного року?

06 Серпня 2024

Цього року північне сяйво стало видовищем рідкісної інтенсивності, полонивши уяву як досвідчених спостерігачів неба, так і допитливих новачків. Підвищена сонячна активність призвела до частіших і яскравіших геомагнітних бур, що робить полярні сяйва більш доступними та яскравими, ніж у недавньому минулому. 

Тож якщо ви пропустили його особисто цього року, то вам насправді пощастило. Наступні кілька років полярні сяйва матимуть таку ж інтенсивність, і якщо ви хочете побачити це природне диво, але не знаєте, як це зробити, ми допоможемо вам у цьому.

Норвегія

✔️Лютий, березень і квітень

Щоб спостерігати північне сяйво, вирушайте до оптимальних для цього місць — Альти та Лофотенських островів.

Завдяки деяким місцям проживання в ізольованих високогірних районах Арктики, далеко від міських вогнів, Альта пропонує ідеальні умови для спостереження за полярним сяйвом. 

Зупиніться в лоджі Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge або проведіть ніч у готелі The Igloo, побудованому з води річки Альта та льоду.

Норвезький архіпелаг Лофотен, що висить на краю Полярного кола, ідеально підходить для шукачів пригод, які прагнуть піших прогулянок, скелелазіння, катання на лижах і арктичного серфінгу. 

Відомий своїми величними фіордами, засніженими горами та рибними морями, Лофотен пропонує сільський, але сучасний відпочинок у таких готелях, як Hattvika Lodge з повністю відреставрованими традиційними рибальськими будиночками 1880-х років із кахельною підлогою з підігрівом і просторими ліжками. 

Holmen Lofoten є окремим пунктом призначення: комплекс оригінальних рибальських хатин і сучасних прибудов із рестораном, що втілює в собі екологічну розкутість і скандинавську неквапливість.

Ісландія

✔️Грудень, січень і лютий

Починаючи з вересня, Ісландію осяває полярне сяйво. У нещодавно відкритій Sky Lagoon гості можуть відпочити в геотермальних джерелах на березі океану, спостерігаючи за неймовірними сонячними вітрами над Північною Атлантикою. 

Або відвідайте овечу ферму, перетворену на ексклюзивний лодж, Deplar Farm, північний оазис, оточений засніженими горами на півострові Тролль на півночі Ісландії. Віддалене розташування захищає гостей від штучного світлового забруднення та пропонує оптимальні умови для перегляду.

Швеція

✔️Грудень, січень, лютий і березень

Шведська Лапландія ідеально підходить для спостереження північного сяйва завдяки своєму розташуванню в межах полярного овалу, де ймовірність полярної активності є найвищою. Регіон пропонує чисте, темне небо з мінімальним світловим забрудненням, особливо у віддалених районах, таких як Абіско та Кіруна. Довгі темні зимові ночі надають широкі можливості для спостереження полярного сяйва.

Для справді усамітненого відпочинку, Loggers Lodge, розташований в одному з найбільш незайманих лісових масивів Швеції, переносить гостей якомога далі від усіх можливих чинників, що відволікають. Побудований наприкінці 1800-х років для лісорубів, які перевозили деревину на прибережні лісопильні, приватний будиночок був ретельно відреставрований для гостей, які шукають усамітнення у шведській Лапландії.

Treehotel розміщує гостей в унікальних «коморах», підвішених у лісі в Харадсі, неподалік від річки Луле. Їхній дизайн органічно поєднує сучасні кубічні конструкції з природним оточенням і ставить на перше місце екологічну розкіш.

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі