Logo
Новини туризму

Уряд змінив правила перетину кордону для протидії “Дельта”-штаму коронавірусу

28 Липня 2021

Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я посилити контроль при перетині кордону через поширення нового штаму коронавірусу “Дельта” у світі

✔️ Іноземцям потрібно буде обов’язково мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19 та один із цих документів:

  1. Негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону)

2. Негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу (не більше як за 72 години до перетину кордону)

3. Документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 препаратами, які ВООЗ дозволила використовувати у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію

✔️ Громадяни України можуть безперешкодно перетинати держкордон із будь-яких країн за умови наявності одного з двох документів:

  1. Документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19 вакцинами, які ВООЗ дозволила використовувати у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію

2. Довідка 063-О про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19

✔️ Іноземці з посвідкою на постійне проживання в Україні перетинають кордон безперешкодно за наявності документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Якщо таких документів немає, громадяни та іноземці з посвідкою на постійне проживання в Україні (крім людей до 18 років та інших категорій, визначених постановою) мають установити застосунок «Вдома» й піти на самоізоляцію через 72 години (якщо за цей час не отримають негативний результат ПЛР-тесту чи експрес-тесту).

Якщо з якоїсь причини використати застосунок «Вдома» неможливо, громадянин перебуватиме в обсервації.

Для того, щоб перетнути КПВВ без документа про повний курс вакцинації проти COVID-19 або довідки 063-О про перше щеплення, потрібно буде здати безплатний експрес-тест на визначення антигена коронавірусу.

Ці правила почнуть діяти через 7 днів з моменту публікації постанови. Громадяни, які виїхали за кордон до цього часу, можуть повернутися в Україну безперешкодно

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі