Logo
Новини туризму ОАЕ

Правила в’їзду в ОАЕ

09 Вересня 2020

Тепер українські туристи повинні заздалегідь здати ПЛР-тест в рідній країні і пред’явити негативний результат перед вильотом, а по прильоту в Арабські Емірати їм додатково зроблять другий тест в аеропорту – він буде безкоштовним.

Що потрібно зробити при вильоті з України?

  • Переконайтеся, що ваші документи відповідають візовим вимогам для в’їзду в ОАЕ. Відвідайте спеціальний сайт ІАТА інформації для мандрівників IATA Travel Centre, щоб зрозуміти, які обмеження діють в пункті вашого призначення.
  • Подбайте про наявність відповідної міжнародної медичної страховки, що включає покриття на лікування COVID-19. Документ повинен бути складений або продубльований англійською мовою і роздрукований.
  • Перед вильотом пасажирам потрібно пред’явити негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.
  • Коли вам видадуть результат англійською або арабською, то не забудьте його роздрукувати, оскільки електронну версію зі смартфону не приймуть.

Зверніть увагу, що потрібна довідка з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, зданого не раніше ніж за 72 години до вильоту

  • Такий тест на коронавірус можна пройти в одній із спеціалізованих лабораторій України, які затверджені урядом.
  • Під час перетину кордону вимагають підписати оновлене «Зобов’язання про дотримання карантину». Якщо летите в Дубай, то таку форму для заповнення ви отримаєте на борту, її необхідно буде пред’явити медикам, коли прилетите в державу.

Не здають тест в рідній країні і в Еміратах тільки дві категорії населення – діти до 12 років і люди з інвалідністю від середнього до тяжкого ступеня

Змінили і те, що наявність «Декларації про здоров’я» більше НЕ обов’язкова для в’їзду українців в ОАЕ.

Нагадаємо, що в умовах пандемії обов’язковими для мандрівників залишаються індивідуальні засоби захисту – рукавички і маска, а також дотримання соціальної дистанції. Пасажирам рекомендують по можливості не перебувати в людних місцях.

Що потрібно зробити після прибуття в Об’єднані Арабські Емірати?

  • Прилетівши в Емірати, українці здають додатковий безкоштовний ПЛР-тест, як вимагають правила в’їзду в ОАЕ 2020. Також їм потрібно завантажити на свій гаджет додаток CОVID-19 DXB (з Apple App Store або з Google Play Store) і зареєструватися для подальшої комунікації з органами охорони здоров’я ОАЕ, якщо вона буде необхідна.
  • Як правило, протягом 24 годин ви отримуєте повідомлення в цьому додатку про результати тесту:

особи, у яких буде виявлено позитивний результат тесту на коронавірус, а також ті (сім’я / група туристів), хто контактував з особою з позитивним результатом тесту на коронавірус, будуть ізольовані на 10 днів у спеціально визначених еміратською стороною установах за свій рахунок

якщо коронавірусної інфекції не виявили, то турист може спокійно насолоджуватися відпочинком далі

Чи потрібно робити тест при поверненні в Україну?

Після прибуття з ОАЕ в Україну потрібно або пройти 14-денну самоізоляцію з додатком «Вдома», або мати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, або сертифікат про повну вакцинацію.

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі