Logo
Новини туризму

Топ-17 найкрасивіших островів світу

05 Січня 2022

Зазвичай острови уявляють як ідеальну ділянку піску, де можна відпочити під пальмою з видом на безтурботне блакитне море.

Але не всі острови виглядають однаково. Перевага деяких – море, яке приваблює поціновувачів своєю кришталевою чистотою та процвітаючими кораловими рифами.

Інші острови мають пишні джунглі та гірські вершини, а деякі зачаровують мандрівників своїми культурними цінностями. Незалежно від того, що саме приваблює туристів, усі острови лежать далеко від повсякденного шуму та пропонують комфортні умови для відпочинку серед природи.

Від Сейшельських островів до Санторіні та від Карибів до Капрі, знайдіть свій власний Шангрі-ла в цьому списку найкрасивіших островів світу!

Мальдіви

Мальдіви – одні з найчарівніших островів у світі, але саме океан робить їх справді особливими. Прозорі аквамаринові води омивають сліпучо-білі береги, які ледь визирають над Індійським океаном.

Мальдівський архіпелаг, що складається з 26 природних атолів, є найнижчою державою на планеті, піднявшись не більше ніж на три метри над рівнем моря в найвищій точці, і цей показник з кожним роком зменшується.

Під дивовижними водами процвітають коралові рифи, що приваблюють дайверів і любителів снорклінгу з усього світу. Серфінгісти також приїжджають сюди, щоб покататися на безлюдних пляжах.

На суші розташовані розкішні курорти, що є ідеальними відправними точками для водних пригод чи спокійного відпочинку на березі океану.

Бора-Бора, Французька Полінезія

Це пишний вулканічний острів у формі гігантського сомбреро. Головним центром і найкращим надбанням цього тропічного острова є його чарівна лагуна яскраво-бірюзового кольору. У прозорих водах плавають риби, черепахи, акули та скати, а крихітні острівці або мотуси розкидані по лагуні.

Острів вирізняється смачною французькою кухнею. Навколишні рифи чудово підходять для дайвінгу та снорклінгу, а пішохідні стежки пролягають через пальмові ліси.

Ідеальний варіант відпочинку тут – сховатися у розкішному бунгало над водою і насолоджуватися своїм щастям, засинаючи під ніжний плескіт океану.

Палаван, Філіппіни

Палаван – це справжній рай на Філіппінах. Ця острівна провінція тягнеться на південний захід до Борнео, з пишними вапняковими вершинами, що піднімаються з кришталевого моря, настільки чистого, що ви можете побачити риб з поверхні.

Багато з цих островів, покритих джунглями, оточені пляжами з білосніжним піском, а під водою коралові рифи кишать вражаючою різноманітністю тропічних риб, пропонуючи одні з найкращих у світі місць для дайвінгу.

Серед інших визначних пам’яток – унікальна дика природа островів, смарагдові озера та химерні рибальські села. Корон є домом для розкішних курортів, а Ель-Нідо пронизує природною красою та є одним із найпривабливіших островів у ланцюзі. Звідси ви можете потрапити на острови навколо вражаючого архіпелагу Бакуїт.

Однією з головних визначних пам’яток Палавану є вражаюча система печер з вапняку з довгою підземною річкою – Національний парк підземної річки Пуерто-Принсеса, який входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Сейшели

Варто хоча б раз відвідати Сейшельські острови. Розташований на сході від Кенії цей відносно незайманий архіпелаг із 115 коралових і гранітних островів наповнений визначними пам’ятками: від джунглів, які внесені до списку ЮНЕСКО, і яскравих коралових рифів до обсаджених пальмами піщаних пляжів, оточених гігантськими валунами.

Майже половина загальної площі суші цих екваторіальних островів охороняється, і багато островів лежать в межах багатих на рибу морських заповідників з чудовими умовами для дайвінгу та снорклінгу.

На Сейшельських островах також є одні з найбагатших рибальських угідь планети, що робить їх найкращим місцем для рибалок. Додайте піканттну креольську кухню, а також розкішні курорти Мае, Праслен і Ла-Діг, і привабливість Сейшельських островів стає очевидною.

Санторіні, Греція

Вражаючий Санторіні, оточуючий заповнену морем кальдеру, удостоєний найкращих балів за свою неперевершену красу. Білосніжні вілли спускаються вниз з вулканічних скель. Церкви з блакитними куполами височіють на тлі блискучого моря, а яскраві нотки бугенвілії додають насиченості в палітру кольорів.

Розташовані на вершині чорних лавових скель, поселення Фіра та Ія є наймальовничішими і найдорожчими місцями на острові. Ія входить до числа найбільш фотографованих місць у світі.

Серед інших визначних пам’яток Санторіні – археологічна пам’ятка Акротирі, стародавня Тіра, чорний піщаний пляж Перісса та, звичайно, чудові заходи сонця. Приголомшлива кальдера, оточена морськими скелями, справляє незабутнє перше враження.

Острови Кука

Якщо ви коли-небудь мріяли спокійно відпочити в південній частині Тихого океану, Острови Кука для вас. Розташовані між Французькою Полінезією та Самоа, 15 островів архіпелагу є одними з найкрасивіших островів у цій частині Тихого океану.

Серед головних визначних пам’яток островів: привабливі аквамаринові лагуни, пляжі з пальмами та вулканічні вершини, а місцеві жителі є одними з найпривітніших у південній частині Тихого океану.

Раротонга є головним туристичним центром з його численними курортами, пишними вершинами та багатими пляжами. Аітутакі – один з найкрасивіших островів південної частини Тихого океану. На схилах пагорбів розташувалися села, усіяні гібіскусом, а вздовж його райської лагуни розкинувся 21 мотус, до яких можна дістатися на байдарці прямо від курорту.

Балі, Індонезія

П’янка культура Балі – це свято для почуттів. З індуїстських храмів доноситься ладан, рисові поля світяться яскравою зеленню, а їжа вражаэ смакові рецептори. Серфінг, плавання та прийняття сонячних ванн – популярні заняття на прекрасних пляжах острова. Туристи знайдуть на цьому екзотичному острові так багато цікавих речей, починаючи від відвідування храмів і визначних пам’яток у пишній сільській місцевості до спа-процедур, шопінгу та піших прогулянок.

Насолоджуйтесь духовною стороною Балі в Убуді, подивіться на Семіньяк і сімейний Санур, відчуйте бурхливий пульс туристичної Кути або ознайомтеся з визначними пам’ятками сусіднього вулканічного острова Ломбок.

Одне можна сказати точно: чарівний дух Балі накриє вас, як тепла тропічна хвиля.

Далматинські острови, Хорватія

У Адріатичному морі біля узбережжя Хорватії розташовані Далматинські острови – чарівне поєднання невимушеного шарму та багатої історії. На цих чудових островах, які оточені яскравими водами та одними з найкращих пляжів Хорватії, розкидані вигадливі села, бутик-готелі та ресторани.

Першим у списку є Брач зі знаменитою пляжною смугою Золотий Ріг. Хвар відомий своїми готичними церквами, старим містом без автомобілів і мальовничою рибальською гаванню. Звідси ви можете потрапити на острови Паклені, відомі своєю кришталево чистою водою та відокремленими бухтами.

Інші Далматинські острови, які варто відвідати: Корчула з його білими будинками з червоними дахами, Млет із двома внутрішніми солоними озерами та відносно малолюдний Віс.

Фіджі

Один із найпопулярніших тропічних островів біля Австралії. Білі піщані пляжі, напівпрозорі бірюзові води та рясні коралові рифи – все це знайдеться тут у великій кількості. А фіджійці зустрінуть відвідувачів теплими, привітними посмішками.

Дайвінг, снорклінг, риболовля та, в деяких районах, серфінг – це популярні заняття на Фіджі, але ніжитися під пальмою та плавати в шовковистому тепллму морі теж чудовий варіант. З більш ніж 300 островів легко обрати найкращий для вашого відпочинку, від розкішних схованок знаменитостей та сімейних курортів до піднесеної групи островів Ясава та Маманука.

Фіджійці люблять маленьких дітей, тому це чудове місце для сімей, які хочуть відпочити.

Кауаї

Кауаї недарма називають «Садовим островом»: тропічні ліси покривають більшу частину рель’єфу, водоспади падають із лавових скель, а п’янкий аромат тропічних квітів важко висить у спекотному повітрі.

Але краса острова полягає не тільки в його розкішній флорі. Його вражаюча берегова лінія захопить дух. Лава створила цей приголомшливий острів, що височіє з дна океану, утворюючи оксамитові хребти та запаморочливі скелі, обрамлені чудовими пляжами.

Не пропустіть головні визначні пам’ятки Кауаї: захоплююче узбережжя Напалі, каньйон Ваймеа протяжністю 10 миль,
і вкриті хмарами краєвиди зі скель над затокою Ханалей.

Сент-Люсія

Сент-Люсія випромінює темну й задумливу красу. На відміну від інших островів Карибського басейну, його основна перевага – це не тільки пляжі, хоча завдяки золотим піскам і витонченим пальмам вони популярні серед туристів. Високі Грос-Пітон та Пті-Пітон, гори вулканічного походження, висотою понад 700 метрів над рівнем моря, створють неймовірний краєвид. Разом гори є офіційним символом Сент-Люсії.

Ліси з кокосовими пальмами, водоспади, химерні рибальські села, коралові рифи, природні стежки та цілющі гарячі джерела — це лише деякі з визначних пам’яток Сент-Люсії. Прекрасна затока Марігот та морський парк Анс-Шастане — найважливіші з них.

Капрі, Італія

Гламурний Капрі, розташований приблизно за 20 кілометрів від узбережжя Амальфі, виправдовує весь шум довколо нього. Морські високі скелі здіймаються з бірюзового Тірренського моря, обрамленого розкішними квітами.

Однією з найпопулярніших туристичних визначних пам’яток є блакитний грот, морська печера, куди місцеві жителі привозять туристів на крихітних човнах і співають оперу, щоб продемонструвати акустику.

Прибувши в порт Марина-Гранде, сідайте на фунікулер до головного міста Капрі, який виглядає як знімальний майданчик. Площа тут кишить бездоганно одягненими місцевими жителями та туристами, які несуть сумки з покупками, наповнені дизайнерським одягом та парфумами.

Перебуваючи тут, не забудьте відвідати найвище місто, Анакапрі, і піднятися на підйомнику до Монте Соларо, звідки відкривається вражаючий вид на острів і море.

Пхі-Пхі, Таїланд

На острові Пхі-Пхі, невеликому архіпелазі в провінції Крабі в Таїланді, пишні вапнякові вершини піднімаються з тропічного моря, а теплі води плескаються на ніжних пляжах, усіяних пальмами.

Пхі-Пхі, постраждалий від цунамі в 2004 році, тепер відновився. Його природна краса все ще нагадує уявлення про тропічний острів, яке сформував знаменитий фільм Леонардо Ді Капріо «Пляж», який знімали тут, на пляжі Майя, на сусідньому острові Пхі-Пхі-Ле.

Пхі-Пхі-Дон є єдиним населеним островом, який пропонує одноденні поїздки на навколишні острови. Інші популярні види занять включають плавання, снорклінг та чудовий дайвінг. Не пропустіть пляж Monkey Beach, відомий своїми нахабними одноіменними мешканцями.

Острови Вітсандей, Австралія

Розсипані вздовж Великого Бар’єрного рифу, внесеного до списку Всесвітньої спадщини, острови Вітсанді є австралійською версією класичного уявлення про тропічні острови. Ці 74 пишних острова є вершинами потонулих пагорбів, що височіють над яскраво-синім Кораловим морем.

Вітрильний спорт є одним із популярних занять у Вітсандей, а дайвінг – чудовий уздовж яскравих коралових рифів. Це надзвичайно тендітна екосистема, захищена шістьма національними парками.

Типи розміщення варіюються від пляжних кемпінгів, еко- та сімейних курортів до розкішного відпочинку на острові Хейман і Гамільтон.

Не пропустіть Вайтхейвен-Біч з білосніжним піском, один з найкращих пляжів Австралії, на острові Вітсандей.

Сардинія, Італія

Чудові пляжі з білим піском, нерівні прибережні вершини, смачна кухня, унікальне поєднання культур і стародавніх археологічних скарбів: чим може не сподобатись цей зухвалий італійський острів?

Більшість мандрівників чули про гламурне Коста-Смеральда, або Смарагдове узбережжя, з його скелястими бухтами та чистим зеленим морем, але цей великий і різноманітний середземноморський острів має набагато більше визначних пам’яток. На Сардинії знаходиться найбільший каньйон в Європі – Гола-су-Горропу, доісторичні археологічні пам’ятки, захоплююче місто Альгеро з каталонським відтінком і середньовічні вулиці Кальярі.

Зупиніться на деякий час в одному з численних розважальних готелів та курортів, а поки ви тут, не забудьте прогулятися мальовничими прибережними доріжками і насолодитися вражаючими краєвидами.

Сен-Барт

Приголомшливо красивий, але стриманий, Сен-Барт приваблює кінозірок і магнатів з усього світу, і не дарма. Цей чудовий острів пропонує поєднання вишуканої Франції в з невимушеним шармом тропіків, яке приваблює навіть вибагливіх мандрівників.

Однією з головних визначних пам’яток Сен-Барта є його гламурні білосніжні пляжі. Конфіденційність і усамітнення — це інші головні переваги острова, але, звичайно, все це має свою ціну. Цей привабливий острів є одним з найдорожчих у Карибському морі. Ви можете влаштуватися на приватній віллі чи в бутик-готелі, пообідати вишуканими стравами французької кухні та відчути себе справжньою знаменитістю.

Багамські острови

Серед 700 островів і понад 2000 крихітних набережних на Багамах легко знайти карибський курорт своєї мрії. Головні пам’ятки цих приголомшливо красивих островів варіюються від ідилічних пляжів і процвітаючих коралових рифів до фантастичних магазинів і ресторанів.

Шукаєте дьюті фрі, мегакурорти та розваги? Вирушайте до столиці Нассау, популярного порту круїзних суден на острові Нью-Провіденс, або забронюйте проживання на Великому Багамі. Риболовля – ваше улюблене заняття? Біміні – найкращий вибір. Можливо, ви хочете дослідити підводний світ: Лонг-Айленд і Андрос пропонують фантастичний дайвінг.

А якщо ви просто хочете поніжитися на величних пляжах з білим піском, вирушайте на острови Аут, як-от Ексума, Абакос та Елеутера. Пляжі з рожевим піском вам більше подобаються? Тоді острів Харбор має бути першим у вашому списку. Незалежно від того, де ви вирішите відпочивати, ви знайдете багато ідилічних місць для проживання, від розкішних до сімейних і навіть бюджетних курортів за системою «все включено».

Обирайте ідеальний для вас варіант та бронюйте відпочинок на острові вашої мрії!

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі