Logo
Новини туризму Англія

Нові лондонські ресторани 2024 року, які неодмінно варто відвідати

26 Грудня 2024

Ми завжди стежимо за новими ресторанами, що відкриваються на лондонській гастрономічній сцені. Щоб отримати остаточний список місць, де можна поїсти в місті, перегляньте наш путівник найкращими ресторанами Лондона. Це ті заклади, які ми вважаємо найкращими: від перевірених поколіннями місць, що пройшли випробування часом, і їдалень, нагороджених зірками Мішлен, які стають кращими з кожним роком, до приголомшливих нових відкриттів із цього списку, які, на нашу думку, заслуговують на те, щоб потрапити до списку найкращих ресторанів у Лондоні.

Miga, Hackney

Всупереч поширеній думці, іноді найкращі речі в житті не даються даром, а важко заробляються — теорія, яка пояснює успіх Miga, що існує вже понад 22 роки. Вишукана, але водночас корисна сімейна справа, сучасна корейська їдальня з’явилася на Мейр-стріт у Хакні в червні під опікою шеф-кухаря Х’юн Санг Ко та його двох синів, обох із яких звуть Дже Ко. Заклад отримав свою назву від першого ресторану їхньої сім’ї в Нью-Малдені, який «дружина» Хюн Санга відродила під час пандемії як ресторан на винос і продовжує ним керувати донині.

У лаконічному білому приміщенні з горіховими акцентами, невимушеній відкритій кухні та з широко розплющеними очима відвідувачів, які захоплено кивають один одному, в їдальні представлений улюблений тип корейської кухні, який рідко зустрічається й не прославляється на лондонській ресторанній сцені — не «швидка», не барбекю та не вишукана їжа, а домашні смаки, приготовані й подані з максимальною точністю та майстерністю. Зігріваючі, гострі, свіжі, гарячі, солодкі та фанкові, тут на кожне бажання є протиотрута: бульйон, підлива, бібінбап або тушковане м’ясо, які пропонують члени команди, що не тільки раді допомогти, але й навчити.

Адреса: Miga, 1 Mare Street, London E8 4RP
Ціни: Середні.

The Grill at The Hero, Maida Vale

Ще до того, як ви сядете за столик, The Grill вражає своїми величними пропорціями 1870-х років, вигадливо поштукатуреними високими стелями, потертими стінами, пофарбованими в блідий теракотовий колір, і природним світлом, що ллється крізь потріскані дерев’яні віконні рами. Цей гастропаб на Майда Вейл виглядає одночасно велично та стримано, як красива жінка без макіяжу. І їжа тут така ж розкішна. Лаконічне меню поєднує просту класику британського пабу з елегантними стравами з морепродуктів (і робить дуже мало поступок вегетаріанцям — тому краще залишити своїх травоїдних друзів у пабі внизу).

Сира яловичина, приправлена чорним перцем на хрусткому хеш-брауні — ситна версією яловичого тартару, тоді як грубий паштет зі свинячих ніжок у сільській місцевості оживає, якщо його намазати гірчицею. Якщо такі страви, як солодкий хліб (підшлункова залоза ягняти) зі смачним соусом з омарів, можуть змусити декого зморщити носа, то це лише на глибоко принциповому рівні, оскільки всі страви виконані бездоганно, включаючи основну страву з тюрбо у вершковому соусі з петрушки та абсолютно божественне пюре з пастернаку й оленини.

Адреса: 55 Shirland Road, Maida Vale, W9 2JD
Ціни: Високі.

Agora, Borough

Якщо ви пройдете через Боро-маркет будь-якої ночі, то побачите чергу навпроти таверни «Глобус», заповнену людьми, які радісно потягують коктейлі та перебувають у напрочуд гарному настрої, зважаючи на довгу очікувану чергу. Вони сподіваються зайняти столик в Agora, гарячому ресторані, розташованому під улюбленим рестораном гурманів Oma, де постійно розносять гарячі намазки, шашлики та салати, а відвідувачі з надією дивляться на них, молячись, щоб їхнє очікування нарешті закінчилося.

Легко зрозуміти, чому це місце викликало такий ажіотаж серед лондонців: воно веселе, швидке, нове та смачне. Меню в грецькому стилі від Девіда Картера, натхненника Smokestak і Manteca, пропонує такий вибір страв, що важко не зголодніти: вершковий хумус із подрібненими гарячими чіпсами, неймовірний грецький салат і гострий коржик зі свинячих ковбасок зі смаженим на вертелі ананасом і гарячим медом. У поєднанні з цікавою коктейльною картою, яка, здається, була створена для того, щоб подавати її разом із їжею (кислий коктейль «Палома з лемонграсу» — ідеальне доповнення до жирного м’яса, приготованого на грилі), і широким вибором вин, включаючи їхні власні, які дуже смачні та коштують менше 6 фунтів за келих, — все це заслуговує на те, щоб бути в центрі уваги.

Адреса: Agora, 4 Bedale Street, London SE1 9AL
Ціни: Середні.

Gallery at The Savoy, Strand

Лондон не чужий для гламурних готельних ресторанів. Але ось оновлене місце, яке може здивувати давніх гурманів на цій сцені — старе фойє готелю Savoy на Темзі було повністю перероблене й перетворилося на Gallery, шикарний ресторан, який нарешті може грати з великими зірками. Ті, хто знайомий із цим грандіозним готелем на Темзі, пам’ятають старе приміщення з його килимами, що закручувалися, і величезною пташиною кліткою, що домінувала над простором, який в основному використовувався для післяобіднього чаювання. У новому вбранні його неможливо впізнати. Тепле освітлення, золотисті та рум’яні відтінки надають закладу жіночності, яку лише підсилюють тіньові танцювальні фрески на стінах (натяк на те, що в 1920-х роках The Savoy був першим місцем, де почали влаштовувати танці за вечерею). Центральна барна стійка привертає всі погляди до дальнього кінця зали, а вигнуті банкетки так і просяться, щоб на них можна було зануритися за чашкою чаю з шампанським або за довгою вечерею.

Меню також було оновлене. Цілоденне меню висвітлює страви від американської класики (чізбургер із тушкованим коротким реберцем, лобстер із макаронами та сиром, салат Кобб) до південно-східної Азії (форель Chalk Stream із місо-глазур’ю, цвітна капуста з корейськими спеціями) та до нашого улюбленого пирога з куркою тікка в індійському стилі — ніжне куряче м’ясо в ледь гарячому соусі під шаруватим коржем, прикрашеним фірмовим логотипом готелю The Savoy. Жодна з цих страв не є новаторською, але всі вони заспокійливі та смачні, і саме така вечеря залишить вас задоволеними та щасливими в одній із найелегантніших нових їдалень Лондона.

Адреса: The Savoy, Strand, London WC2R 0EZ
Ціни: Дуже високі.

Café François, Borough Market

Що може бути кращою похвалою, ніж лондонський ресторан, який заробив собі нерухомість на ринку Боро? Це дім гарної їжі, і його останнім постійним доповненням є Café François, сучасний французький ресторан, де подають класичні страви у відмінному виконанні. Інтер’єр дивує — забудьте про затишне паризьке кафе; уявіть собі високі вікна в чорних рамах і відкриту сталь над дерев’яними столами. У кутку — скляна вітрина, що демонструє свіжі кондитерські вироби, й відкрите запрошення розглянути десерт, перш ніж замовити аперитив.

Ви не помилитеся, вибравши мариновані кабачки або стейк фрі, але креативні маленькі тарілочки роблять привабливими і закуски. Баклажани, посипані каперсами, салат зі свіжих помідорів і бріоша з анчоусами — все це гідно меню, присвяченого спільному використанню тарілок. І все ж, було б майже неввічливо не спробувати один із рецептів, заради яких ви прийшли: киш-дю-жур, реберце ротіссері прайм і крок-месьє у вигляді коржика. Вечір побачення, групова вечеря, сімейний обід — цей чарівний форпост підходить для всього.

Адреса: Café François, 14-16 Stoney St, London, SE1 9AD
Ціни: Середні.

Sesta, Hackney

Затишний, теплий, при свічках, цей новий ресторанчик, яким керує Дрю Снейт, колишній шеф-кухар ресторану Pidgin, уже став хітом серед місцевих мешканців Хакні. Меню розроблене для того, щоб ділитися та складається з креативних, сезонних європейських маленьких тарілочок з акцентом на ситну домашню кухню. Хоча їжа досить вигадлива, атмосфера в закладі дуже прохолодна й невимушена, як у Східному Лондоні. Банки з маринованими фруктами, домашніми соусами та квашеними овочами стоять на кухонній стійці. Водночас полиці ресторану прикрашають натуральні вина з різних куточків Європи. Обізнаний персонал пропонує рекомендації щодо поєднання та розповідає історію походження вина.

Почніть із закусок, зокрема, із соковитих тостів рагу, прикрашених маринованою цибулею-шалот і краплею кетчупу з чорносливу, й теплих прибережних булочок із сиром чеддер (рецепт бабусі Дрю). Коли ви перейдете від меню до трохи більших тарілок, таких як експериментальні страви з грибів темпура Брамблеті, увінчані скибочками селери, политі грибним парфітом, м’які топінамбури в поєднанні з прошутто та базиліком, ваш апетит почне зростати. Тоді побалуйте себе основними стравами, серед яких рідкісний стейк баветт із гарніром із кукурудзи та овочева страва з червоних патисонів і ячмінного йогурту. На десерт залиште місце для надзвичайно солодкого коричневого масляного торта з карамелізованими яблуками, який чудово смакує з легким келихом червоного для повноти картини або дуже міцним мескалем Негроні.

Адреса: Sesta, 52 Wilton Way, London E8 1BG
Ціни: Середні.

Wildflowers, Belgravia

Щось у меню, яке регулярно змінюється, відразу викликає інтерес. Аарон Поттер працює із сезонними інгредієнтами та продуктами з власної гастрономії Wildflowers, щоб створити британські страви з вишуканим смаком. Оливкова олія та домашня фокачча — прості поєднання, тому ви ніколи не дізнаєтеся, наскільки смачніше вона смакує тут, ніж деінде в Лондоні. Яким би не був секрет, він підніме ваші очікування на високий рівень — чи є більш надійна ознака хорошої їжі, ніж гарний хліб на заправці? На друге ви можете замовити запечені з часником мідії, відкрито подані на тарілці з глянцевої чорної гальки, качку, смажену на повільному вогні, що пахне осінню, та шоколадний десерт праліне, пронизаний ностальгією за кулінарією вашої бабусі.

Якщо ви любите гарний логотип та інтер’єр, Wildflowers вас не розчарує. Ресторан трохи важко знайти — він захований у Ньюсонс-Ярд, дивно сучасній частині Белгравії, яка суперечить сусіднім таунхаусам. Однак, коли ви потрапляєте всередину, звідти важко вийти. Стіна скляних вікон заливає простір природним світлом вдень, а м’яке світло свічок додає сяйва з настанням темряви. Засушені квіти в скляних вазах — єдина прикраса столу, а відкрита кухня створює атмосферу, яка промовляє: «Залишся на деякий час».

Адреса: 57 Pimlico Road, London, SW1W 8NE
Ціни: Високі.

Sael, Piccadilly Circus

Очікування від нового ресторану Джейсона Атертона, який зарекомендував себе як чудовий кулінар завдяки таким улюбленим лондонським закладам, як Pollen Street Social, завжди були високими. З просторою залою, схожою на пивну, просторими шавлієво-зеленими банкетками та блискучою центральною барною стійкою, інтер’єр ресторану Sael такий же впевнений, як і його кухня. Етос «деформалізованої вишуканої кухні» Атертона проникає в атмосферу Sael, де ви насолоджуєтеся ретельно приготованими стравами на тлі жвавої бесіди. Розташований на ринку Сент-Джеймс, у модному ресторанному кварталі, що знаходиться за два кроки від цирку Пікаділлі, ресторан Sael хоч і знаходиться в самому серці Лондона, де грають у «Монополію», але не відчувається як туристичний.

Осіннє меню відображає сезонний підхід ресторану (Sael — староанглійський термін для позначення пори року). Злегка відварені устриці темпура посипані супертонкими чипсами (пікантними та зморшкуватими з сіллю та оцтом) для багатошарового хрускоту. Картопля «Кофманн» — це щільна й ароматна смужка чорного пудингового хешу, затиснута між шматочками хрусткої золотистої картоплі, і все це заправлено солодко-терпким маринованим яблуком. Не можна пропустити, звичайно ж, пиріг із мармітом і заварним кремом, ікону Pollen Street Social, твердий, але вершковий, з вітальною ноткою умамі, підсилений шматочком ікри. Якщо спуститися вниз за меню, м’які та м’ясисті щічки тріски плавають у легкій, яскравій запіканці з травами. Каракатиця Гочуджан тверда та добре приправлена, а ситна лазанья з равликами й бичачими щоками — це вишукана їжа з витонченим смаком. Десерти так само запам’ятовуються: декадентський венесуельський шоколадний пиріг поєднується з молочним морозивом — копченим і, отже, трохи складнішим. Однак по-справжньому підкорює хлібно-масляний пудинг-морозиво — подушкоподібний і приправлений віскі, це дитяча радість від м’якого десерту, спекотно переосмислена для дорослих.

Адреса: Sael London, 1 St James’s Market, London SW1Y 4QQ
Ціни: Середні.

Leydi, Farringdon

Від домашнього запаху відкритої кухні до гулу жвавих розмов і какофонії столових приборів, що вишкрібають кожен шматочок із чергової тарілки, вечеря в Стамбулі — це один із найзахопливих вражень для гурмана. І хоча ми наполегливо рекомендуємо колись це зробити, тепер немає потреби вишукувати такі місця на звивистих вуличках двоконтинентального мегаполісу Туреччини — Leydi’s прибув. Це свято стамбульської культури дружніх обідів у нещодавно відкритому ресторані Hyde London City — справа рук Селін Кіазім (Selin Kiazim). Селін навчилася мистецтву турецької кухні у своєї матері та бабусі, перш ніж стала співзасновницею нині закритого ресторану Oklava — однієї з незліченних жертв постпандемії у сфері гостинності. Шеф-кухар Oklava, Халік Сімсек, виконує ту саму роль у Leydi, тому меню демонструє його пристрасть до сезонних інгредієнтів і смаків його рідного міста, Анталії.

Парад страв мезе слідує за хлібним кошиком із відкритої кухні до розкішної банкетки: від насиченої мухаммари, насичено-червоної пасти зі змішаних сушених на сонці червоних перців і волоських горіхів, до оксамитового хумусу, политого олією з перцем чилі. Хоча класична суть кожної страви залишається незмінною, до унікальних нововведень можна віднести борек, политий трюфельним медом, який додає додатковий рівень смаку, коли цукор просочується крізь хрусткі шари пасти філо, в якій знаходиться бринза з овечого молока та дрібно нарізана цибуля-порей. Радимо спробувати на десерт тісто кадаїф із фісташками та каяк, политий сиропом з апельсинового цвіту.

Адреса: Leydi, 6 Holborn Viaduct, London EC1A 2AE
Ціни: Середні.

Ambassadors Clubhouse, Piccadilly

Це захопливе нове відкриття, яке, безсумнівно, складе конкуренцію своїй сестрі Gymkhana, що стала першокласним місцем для проведення індійських банкетів. Інтер’єр тут натхненний літнім будинком дідуся по материнській лінії в Далхаузі (колишня частина Пенджабу), на який надихнули співзасновниць Jyotin, Karam і Sunaina Sethi. Він тьмяно освітлений і, відповідно, похмурий, із ретельно розміщеними золотими світильниками. Спочатку ви можете потягувати «Маргариту» з тандурі та вмочувати хрусткі шматочки пападу у вогняний чатні. І незабаром ви зрозумієте, що все має гостроту, але вона приємна, а не приголомшлива. Найлегша гострота — у дунгарському панірі тікка, який огортає надзвичайно поблажливий горіховий соус каджу масала — калюжі яскраво-апельсинової олії найкраще вбираються класичним масляним нааном. Під час вашого пенджабського бенкету вам порекомендують вибрати чотири страви, але порції напрочуд щедрі. Накладаючи куряче каррі лоха карахі на гори рису та смужки залишків хліба наан, вам доведеться підтягувати пояси, щоб було більше місця, коли ви витиратимете рясно приправлений томатний соус. Ви навіть не зможете взятися за десерт — шоколадний та інжировий кхір, — доведеться почекати ще один день.

Адреса: Ambassadors Clubhouse, 25 Heddon Street, London W1B 4BH
Ціни: Середні.

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі