Logo
Новини туризму Перу

Перуанська кухня: які національні страви варто спробувати в Перу?

02 Квітня 2024

Однією з найкращих причин відвідати Перу є гастрономія. Ця країна вже багато років є найкращим кулінарним напрямком у світі. Різноманітність клімату, екосистем і середовища дозволяє вирощувати безліч продуктів, що робить перуанську кухню дуже різноманітною. У столиці Перу знаходиться 2 з 50 найкращих ресторанів світу.

Біля прибережного регіону Ліми ви можете скуштувати одне з найкращих перуанських севічі у світі. Проте вище в горах, у місті Куско, страви з м’ясом альпаки є більш поширеними.

Існує понад сотні перуанських страв. Ось чому ми склали список нашої улюбленої їжі, яку неодмінно варто спробувати в Перу.

Насолоджуйтесь!

Севіче | Ceviche

Неофіційною національною стравою вважається севіче: це невеликі шматочки сирої риби, які маринують у соку цитрусових, зазвичай лайма. Кислотність цієї рідини надає рибі смак і ніжну текстуру. Зазвичай готують із червоною цибулею та перцем аджі, а подають із солодкою картоплею або чокло — білою андською кукурудзою.

Ломо Сальтадо | Lomo Saltado

Уявіть собі картоплю фрі та рис, подані в одній страві. Тут порушені всі правила. До цього ф’южн стір-фраю входять яловичина, помідори, жовтий перець аджі та цибуля, змішані на сковороді зі смаженою картоплею та заправлені соєвим соусом. Зазвичай подається з білим рисом.

Емпанада | Empanadas

Ця страва буває різних смаків. Смачні свіжоспечені емпанади готуються з начинкою з курки або яловичини, з карамелізованою цибулею, оливками та звареним яйцем.

Куй Чактадо | Cuy Chactado

Куй Чактадо — традиційна перуанська м’ясна страва. Основний інгредієнт — морська свинка, обсмажена з великою кількістю рослинної олії в спеціальній кам’яній печі. Її подають з картоплею та салатом.

Пачаманка | Pachamanca

Пачаманка найчастіше зустрічається в Андах. Це дуже важлива страва в перуанській культурі, оскільки вона існує з часів імперії інків. М’ясо баранини, свинини або курки маринують у суміші спецій і запікають на розпечених каменях. Інші овочі (картопля, зелена квасоля ліма, батат, маніок, кукурудза, тамалес і чилі) запікають разом із м’ясом.

Піско Сауер | Pisco Sour

Піско сауер — алкогольний коктейль, характерний для кухонь Перу та Чилі. Напій складається з основного лікеру — перуанського піско — з додаванням свіжовичавленого соку лайма, сиропу, льоду, яєчного білка та бітеру Angostura.

    Поїхали
    у подорож з нами

    Залиште контакти, щоб ми могли розповісти вам про найближчі подорожі